Sinterklaastijd Het enthousiasme, het verwachtingsvolle, de magie; het hoort allemaal bij die bijzondere Sinterklaastijd. Maar tegelijkertijd is het een heel drukke en spannende periode. Dat zie je terug in het gedrag van (gevoelige) kinderen; druk, onrust, korte lontjes, slecht slapen.

Daarom een blog van Josina:  hoe houd je de Sinterklaastijd leuk?
 

  • Doe thuis zo gewoon mogelijk, probeer geen nadruk te leggen op Sinterklaas. De kinderen worden op school, op televisie, in de winkels al overvoerd met de sint. Zorg dat thuis een rustpuntje is.
  • Maak duidelijke afspraken over zaken als schoenzetten of bezoekjes aan de Sint. Voor kinderen is het een fijn houvast om in zo’n roerige tijd te weten wat ze kunnen verwachten.
  • Maak bewuste keuzes. Moet je kind echt overal bij zijn? Naar de sint op het werk, op de vereniging, in de stad, op school, etc.? Of heeft je kind al genoeg spanning en drukte en kun je het beter beperken?
  • Zorg voor rust en regelmaat. Probeer ze -ondanks alle spanning- op de normale tijd te laten slapen. Misschien dat ’s avond een voetenmassage of een lekker bad de spanning kan afvoeren.
  • Laat kinderen wat vaker ‘afreageren’, bijvoorbeeld door even lekker door de bladeren te banjeren in het bos of buiten uit te waaien.
  • Snoepen hoort bij Sinterklaas. Maar van heel veel snoepgoed worden kinderen over het algemeen niet rustiger. Probeer het in de hand te houden.

En verder? Accepteer dat het een drukke tijd is. Het gaat ook weer over. Blijf zelf rustig, want je kind voelt jouw onrust aan. En geniet vooral van het magische kinderfeest!

(Josina Intrabartolo is schrijfster van de Langmuts-serie en co-auteur van de 'De gids over hooggevoelige kids’ http://www.scrivomedia.nl )

  Josina Intrabartolo     21-11-2018 17:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.