Webwinkel Keurmerk

Onze auteurs

Onze auteurs vormen het hart van onze uitgeverij. We zijn trots en dankbaar dat we boeken voor hen mogen uitgeven. Hieronder stellen wij ze graag aan u voor. 

Josina Intrabartolo 

Josina Intrabartolo (1971) is opgeleid als journalist en werkte onder meer bij Omroep Gelderland. Toen haar kinderen opgroeiden, schreef ze voor hen verhalen. Een daarvan was 
Kabouter Langmuts, een gevoelig kaboutertje dat zich met zijn lange muts kon afschermen van fel licht, harde geluiden en vieze geuren.


Het bleek de start van een succesvolle schrijverscarrière. Inmiddels heeft zij tientallen boeken geschreven voor kinderen en hun ouders. Samen met Janneke van Olphen en illustrator Martine Goudappel maakte ze een succes van Draakje Vurig, waarvan inmiddels vier delen zijn verschenen. Josina is daarnaast ook actief als uitgever en begeleidt auteurs bij het maken van een boek.

In haar privéleven is Josina druk met haar gezin, geniet ze van creatieve dingen doen, van vakanties (met name op Sicilië) en - hoe kan het ook anders - leest ze graag. 

Josina’s motto: "Elk kind is goed zoals het is, en mag dat ook weten!"

Klik
hier voor alle boeken van Josina. 

 Floor Langenhuijsen is al 25 jaar trainer en coach. Super optimistisch, blij ei, emotioneel eerlijk, creatief en oprecht. Ze is HSP-moeder van 3 HSP-kids, leert iedere dag nieuwe dingen. Ze deelt al haar kennis en ervaringen. Alles wat zij een ander leert, heeft ze zelf ook doorleefd en ervaren.


Inzicht en begrip voor en over hoogsensitiveit en de daarbij horende intense emoties  is de basis van alles wat Floor doet. Ze doet dit echt om het verschil te maken voor alle HSP’ers, van groot tot klein. Het is Floor's missie om inzicht en begrip te geven aan, voor en over hoogsensitiviteit. 'Ik geloof dat de wereld een mooiere, fijnere, betere plek is als HSP’ers zichzelf beter leren begrijpen en zichzelf kunnen en mogen zijn, met alle kwaliteiten die daarbij horen.'

Floor's motto: 'Het is wat het is. Gun de ander zijn of haar eigen ‘shit’. Je hoeft het niet op te lossen voor een ander, focus op jezelf zijn, want anderen zijn er al genoeg.'
 
Karin Scheffer

Karin Scheffer (1964) is getrouwd met Peter. Samen hebben ze drie grote zoons (27, 24 en 20 jaar oud). Twee van hen hebben autisme en functioneren moeilijk/niet in onze maatschappij.

Karin volgde een opleiding tot verpleegkundige en werkte twintig jaar in de oncologie. Daarna deed ze nog een aantal opleidingen in de psychosociale zorg.

Privé is Karin graag in de tuin aan het werk, of loopt ze met hond Morris. Verder schildert en leest ze graag. Naast “
De gids voor autisme bij kids”, schreef ze ook het boek “Leven in angst, verhaal van een thuiszitter”.

Karin's motto: ”Ga er nooit vanuit dat je wel weet hoe het zit. Maar vraag!”


Katja de Ploeg


Katja de Ploeg (1974) begon haar loopbaan als kleuterleerkracht op een jenplanschool, waar ze ook Spaans les gaf aan een bovenbouwplusklas. Toen zij zelf kinderen kreeg is zij zich verder gaan scholen in (hoog)begaafdheid en talentbegeleiding.

Met de opgedane kennis richtte ze Peuterplus Houten op; een peutergroep voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hier is zij momenteel met veel enthousiasme werkzaam. In haar klassen ziet zij regelmatig kinderen die bang zijn om fouten te maken. Ze leggen de lat hoog en vinden een nieuwe uitdaging aangaan erg spannend, ze bedenken allerlei (slimme!) manieren om onder het falen (en de uitdaging) uit te komen.

Dit motiveerde Katja om het prentenboek ‘Fin probeert iets nieuws’ te maken. Een grappig verhaal over ‘leren durven’. Met hoofdpersoon Fin leer je fouten te verwelkomen en ontdek je probeerplezier!

In haar vrije tijd is Katja veel te vinden op de (tango)dansvloer. Daarnaast houdt ze van tekenen, schilderen en schrijven. Ze vindt het fijn om nieuwe dingen te kunnen leren.

Katja's motto: "Neem kinderen serieus en zet ze in hun kracht door veiligheid en vertrouwen te bieden."


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies