Webwinkel Keurmerk

De club van Allerlei bouwt een clubhuis

De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis
De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis De club van Allerlei bouwt een clubhuis
De club van Allerlei bouwt een clubhuis
2 Reviews | Review toevoegen
Zes heel verschillende kinderen weten samen (ondanks de nodige problemen) in Huttendorp een prachtig clubhuis te bouwen. Dit vrolijke voorleesboek biedt veel herkenning.

Verzendkosten

€ 0,00

€ 15,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product? Neem contact met ons op!

Stel ons uw vraag

De drukke Lotta, de gevoelige tweeling Daan en Luuk, de starre Rayan, de slimme Sophie en de hangerige Djayla zijn samen de club van Allerlei. Tijdens Huttendorp bouwen ze hun eigen clubhuis. Met elkaar weten ze de problemen die ze tegenkomen te overwinnen en maken ze veel plezier. En het resultaat...? Dat moet je zelf maar lezen!

'De Club van Allerlei bouwt een clubhuis' is een vrolijk voorleesboek voor alle kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Bovendien biedt het herkenning aan iedereen bij wie het neurodiverse brein nét iets anders werkt dan gemiddeld. 

Achterin het boek kunnen kinderen via de ingevullde vriendenboekpagina's ontdekken op wie van de Club ze het meest lijken. Voor ouders zijn er tips over hoe ze in de opvoeding het best aansluiten bij het gedrag van hun kind.

Auteurs: Josina Intrabartolo en Inge Dijkhuizen
Illustraties: Sabine van der Ploeg
ISBN 9789493337022
Uitvoering: Gebonden
Aantal pag.: 100
Leeftijd: 4 - 9 jaar

Sorteren op:

Review toevoegen
Els van Dijck - 18-02-2024 12:51

In de Allerleilaan wonen zes kinderen: Lotta, Sophie, Rayan, Djayla en de tweeling Daan en Luuk. Samen hebben ze een club opgericht: de club van Allerlei. Wanneer er op een groot terrein een Huttendorp wordt gebouwd besluit het zestal een clubhuis te bouwen. Er worden plannen en tekeningen gemaakt. Dit gaat niet allemaal van een leien dakje. Gelukkig komt alles goed want iedereen draagt zijn steentje bij en blinkt ergens in uit.
De club van Allerlei bouwt een clubhuis is een fantastisch verhaal. Een avontuur waar ieder kind zich bij betrokken voelt. Samen wordt er gebouwd aan een prachtig clubhuis, gaat Luuk meedoen aan de verkiezing Burgemeester van Huttendorp, is er een spokenspeurtocht en wachten we met de groep in spanning af op de uitslag van ‘de mooiste hut’.
Het is een verhaal vol herkenning. Op de eerste plaats heeft elk dorp/stad in de zomervakantie een huttendorp. Veel kinderen kijken hier na uit om mee te doen. Voor ‘vrienden’ groepen is het een week vol diverse activiteiten. De club van Allerlei is zo’n vriendengroep en bestaat uit zes verschillende kinderen, die plezier met elkaar hebben en ook af en toe botsen. Lotta is druk, barst van de ideeën, Sophie is slim en denkt eerst goed na voordat ze iets uitvoert. Djala is dromerig en Rayan houdt zich het liefst aan de regels. Tot slot heb je de tweeling Daan en Luuk. Daan houdt zicht het liefst op de achtergrond, terwijl Luuk graag schittert op de voorpagina van de krant. We leven met de club mee, voelen de emoties van teleurstelling en succes. Horen hoe Tom, een van de leiders met ieder kind omgaat en in zijn/haar waarde laat.
Het verhaal is geschreven door Josina Intrabartolo en Inge Dijkhuizen. In hoofdstukken, die genummerd zijn en een korte titel hebben nemen ze ons mee naar Huttendorp. Vanaf het begin zijn de kinderen betrokken en nieuwsgierig hoe de club van Allerlei de bouw van het clubhuis aanpakt. Reacties komen los en oplossingen bedacht. Er is veel connectie met het dagelijkse leven, daar krijgen we ook te maken met kinderen en hun verschillende karakters. Mooi om te zien dat ze respect hebben voor elkaar en blijven zorgen voor een fijn groepsgevoel. Dit voelen ze ook bij de Club van Allerlei.
Sabine van der Ploeg heeft de illustraties verzorgd. Geweldige prenten die de sfeer van de situatie of het karakter van het kind uitbeelden. Daar is niet veel voor nodig. De tekeningen zeggen voldoende.
Een mooie bijdrage is het Huttendorp-vriendenboek. Dit krijgt elk kind op het eind van Huttendorp. Achterin het boek vind je de ingevulde bladzijden van elk kind van de club van Allerlei. Je kunt zelf ook een bladzijde invullen.
Alle kinderen zijn uniek, net als de kinderen van De club van Allerlei. Voor leerkrachten en ouders staan er achter in het boek tips, handvatten om ieder kind goed te begeleiden.
De club van Allerlei bouwt een clubhuis is een hartverwarmend verhaal, dat o.a. bijdraagt aan een fijne groepssfeer. Een TIP voor de Gouden weken aan het begin van het schooljaar.

Marianne - 15-09-2023 15:25

Het is niet alleen een leuk laagdrempelig voorleesboek voor jonge kinderen (mijn jongste van 10 viste hem uit de kast en kon niet meer stoppen met lezen) maar hij is ook erg fijn voor ouders, coaches (zoals ik) en leerkrachten omdat achterin het boek meer achtergrond informatie staat over sensorische prikkelverwerking: welke verschillende strategiën zijn er (6), wat zijn de talenten, wat zijn de schaduwkanten en op welke manieren kun je een kind hierbij helpen? Doordat het gekoppelt is aan het verhaal wordt het heel herkenbaar. Oh Pietje is eigenlijk een soort Lotta... Het helpt niet alleen kinderen om andere kinderen beter te begrijpen maar ook zichzelf. En ouders en leerkrachten krijgen hele fijne handvatten waar je iets mee kunt. Fijn!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies