Verstandelijke beperking en rouw
Verstandelijke beperking en rouw
0 Reviews | Review toevoegen

Omgaan met iemand die te maken heeft gehad met een groot verlies, kan onder normale omstandigheden al moeilijk zijn. Als de rouwende een verstandelijke beperking heeft, komen er nog meer vragen bij.

Verzendkosten

€ 1,99 

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 9,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product? Neem contact met ons op!

Stel ons uw vraag

In hoeverre begrijpt de rouwende wat er gaande is? Kun je hem of haar overal bij betrekken? Hoe bereid je de persoon voor op wat er komen gaat? Wat doe je wel en wat kun je beter achterwege laten?

Rouwtherapeut Leoniek van der Maarel en gedragsdeskundige Karina Knijnenburg geven in de gids tachtig tips om de verstandelijk beperkte zo goed mogelijk te begeleiden in een moeilijke periode. Speciaal bedoeld voor ouders, verzorgenden, groepsleiders en iedereen die te maken heeft met een rouwende met een verstandelijke beperking.

Over de auteurs
Leoniek van der Maarel (1961) studeerde psychologie, orthopedagogiek en volgde een opleiding tot hypnotherapeut. Sinds 1999 heeft ze haar eigen praktijk in Voorbeurg waar zij kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt rondom verlies. Leoniek is met dit werk in aanraking gekomen, omdat ze zelf op 34-jarige leeftijd haar partner verloor en achterbleef met een dochtertje van vijf jaar. In die tijd was er nog niet zo veel voor kkinderen. Leoniek besloot zich daarom te specialiseren in rouw. 

Karina Knijnenburg (1987) studeerde orthopedagogiek en is na haar studie in 2010 aan het werk gegaan als gedragskundige bij Ipse de Bruggen, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2016 werkt ze als GZ-psycholoog bij GGZ Delfland. Het onderwerp rouw is een belangrijk thema in het leven van Karina. Zij verloor haar broer door zelfdoding toen zij 14 jaar oud was. Zij wilde de hulp en steun die ze in de periode daarna heeft ervaren, in de toekomst ook kunnen bieden aan anderen, waardoor haar keuze in opleiding en werkveld snel gemaakt was. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.