Webwinkel Keurmerk

Ridder Zeldenmoed

Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed
Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed Ridder Zeldenmoed
Ridder Zeldenmoed
2 Reviews | Review toevoegen
Avontuurlijk boek voor (hoog)gevoelige kinderen, met tips om hooggevoeligheid te herkennen en er mee om te gaan. Geschikt vanaf 8 jaar.

Verzendkosten

€ 1,99

Standaard levertijd

NL/BE: 1-2 werkdagen

€ 14,50
€ 9,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product? Neem contact met ons op!

Stel ons uw vraag

Ridder Zeldenmoed - Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn

De gevoelige Tristan wil niets liever dan ridder worden. Daarom is hij page - oftewel leerlingridder- op het kasteel van zijn oom Lodewijk. Samen met zijn vriendinnetje Marike heeft hij het prima naar zijn zin. Maar zijn rustige leventje wordt verstoord wanneer heer Lodewijk besluit om een wedstrijd te houden tussen zijn twee pages. Als er dan ook nog een dief blijkt te zijn op het kasteel, bedenkt Ridder Zeldenmoed een heldhaftig plan.

Avontuurlijk boek voor (hoog)gevoelige kinderen, met tips om hooggevoeligheid te herkennen en er mee om te gaan.
 

Over de auteur:
Josina Intrabarolo (1971) is journalist en tekstschrijver. Door haar drie kinderen is zij zich in het onderwerp hooggevoeligheid gaan verdiepen. Dit resulteerde onder meer in verschillende kinderboeken voor hooggevoelige kinderen. Zij schreef onder meer de succesvolle Langmuts-serie, Draakje Vurig, Ridder Zeldenmoed, en recent Fenne en het danskamp.

 

 Op zoek naar een fijn leesboek voor hooggevoelige meisjes? Bestel dan het boek Fenne en het danskamp van dezelfde auteur.

 
Illustraties: Martine Goudappel
ISBN: 9789491687549
Aantal pagina's: 96
Uitvoering: Hardcover
Gewicht: 327 gr.
Formaat: 243 x 170 x 14 mm 
Leeftijd: Vanaf ongeveer 8 jaar

 

Recensie NBD Biblion

Tristan is een jongen die als page werkt op het kasteel van zijn oom. Tristan wordt door zijn vader "ridder Zeldenmoed' genoemd, omdat hij gevoelig en voorzichtig is en later dolgraag ridder wil worden. Vader denkt niet dat dat gaat lukken; hij vindt Tristan maar een bangerik. Zijn oom heeft er meer vertrouwen in en organiseert een wedstrijd waaruit moet blijken wie de beste page van het kasteel is. Zou Tristan de strijd kunnen winnen? Dit spannende boek vol onverwachte avonturen bestaat voor het grootste gedeelte uit een vlot lopend, goed geschreven verhaal. Op enkele bladzijden achterin wordt de link gelegd naar hooggevoeligheid, met veel informatie en écht bruikbare tips. Met eenvoudige, kleine zwart-witillustraties. Hoewel dit verhaal zich afspeelt in lang vervlogen tijden, heeft het een eigentijds karakter en draagt het een boodschap uit die ook nu nog gehoord mag worden. Voor sommige kinderen zijn de gevoelens en gevoeligheid van Tristan wellicht herkenbaar. De positieve boodschap kan dan een steentje bijdragen aan het vergroten van de moed en het zelfvertrouwen. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Susanne Lameijer - 04-07-2017 16:04

Leuk en spannend verhaal. Leest fijn voor. We hebben er samen van genoten. Mijn zoon (7) had regelmatig een "hé, net als ik" momentje. En we zijn het eens met de vorige review, hier werden plaatjes ook gemist. Maar ondanks dat is het een aanrader.

Amelie - 03-07-2017 13:29

Wij hebben dit boek voorgelezen aan onze zoon van 9. Hij vond het een mooi verhaal, en het was voor hem heel herkenbaar. Enige puntje was dat er voor hem meer plaatjes in mochten staan.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies