Nu is nog zo zonder jou 5 2
Nu is nog zo zonder jou
Nu is nog zo zonder jou
Reviews | Review toevoegen

De jonge weduwe Marloes Harkema baant zich na de dood van haar man vallend en opstaand een weg door het landschap van rouw.

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

Binnen NL 1-2 werkdagen.

€ 18,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product? Neem contact met ons op!

Stel ons uw vraag

In dit bijzondere boek over rouw maakt Marloes de lezer deelgenoot van doorwaakte nachten, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood. Op poëtische wijze schrijft ze over huilen in de supermarkt en de weerstand om los te laten. Maar ook over veerkracht, verzachting en over hoe ze stap voor stap de weggevallen fundamenten onder haar leven weer opbouwt. Een waardevol boek over rouw. Inmiddels al de tweede druk! 

Auteur: Harkema, Marloes
Illustrator: Noort, Maartje van den
ISBN: 9789491687556
NUR-code: 749
Aantal pagina's: 112
Uitvoering: Paperback
Formaat: 140x180 mm
 

Reviews

Evert Pieter van der Veen, Professioneel spreker bij Athenas, pastor, auteur

'Het boek heeft een persoonlijke stijl en richt zich in het begin direct tot de overledene met woorden als ‘liefste’ en ‘weet je nog lief?’ De schrijfster haalt herinneringen op en vindt het moeilijk om het woord weduwe op zichzelf toe te passen maar geleidelijk ontdekt ze: ‘ik ga erin wonen’. 
Ze beschrijft haar alledaagse ervaringen rond het alleen zijn in korte zinnen en gebruikt daarbij duidelijke taal. De inhoud is herkenbaar voor iedereen die een naaste heeft verloren. Zij voelt zich getroost door de overtuiging ‘dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat jij niet weg bent…. Maar iets blijft voortbestaan, dat geloof ik’, pag. 33. 
Eerlijk benoemt ze ook haar gevoelens van ontreddering en ze vraagt zich af: ‘waar ligt de grens van het gezond bij je dragen en van krampachtig vasthouden? Wanneer wentel je in je verdriet,en wanneer rust je erin uit?’, pag. 66. Ze ontdekt dat loslaten aanvaarden is en onderkent de betekenis van werk en vriendinnen.
In dit boekje komen vele aspecten van rouw en alleen zijn na een overlijden op gevoelige en toegankelijke wijze ter sprake. Er is een goede balans tussen wat is geweest, ervaringen in het hier en nu en perspectief op de toekomst.

Een waardevol boekje!'

Petra van Rij, Founder Stichting De Jonge Weduwe

'Een kwetsbaar verslag van het grote verlies van je geliefde, dicht op de huid en recht uit het hart geschreven.' 

Karin Kuiper: 

'In mooie, korte hoofdstukken worden door Marloes emoties in woorden gevangen. Eigen ervaringen die van andere weduwes vormen samen een waardevolle, gevoelige handleiding voor iedereen te maken heeft met rouw.'

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal deze verschijnen op deze pagina.

M. Heidstra -

Een heel goed boek! Heb het in een ruk uitgelezen. En ook al uitgeleend aan iemand die zijn partner is verloren. Boek is een aanwinst.

Harrie Besselink -

Prachtig uit het hart geschreven boek. De gemoedstoestanden zijn heel herkenbaar. Verlies en rouw zijn zo universeel maar tegelijkertijd ook weer heel persoonlijk blijkt weer.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.