Webwinkel Keurmerk

Nu is nog zo zonder jou

Nu is nog zo zonder jou https://issuu.com/marloesharkema/docs/inkijk__nu_is_nog_zo_zonder_jou__ma
Nu is nog zo zonder jou
Nu is nog zo zonder jou
5 Reviews | Review toevoegen
De jonge weduwe Marloes Harkema baant zich na de dood van haar man vallend en opstaand een weg door het landschap van rouw.

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

NL/BE: 1-2 werkdagen

€ 18,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product? Neem contact met ons op!

Stel ons uw vraag

In dit bijzondere boek over rouw maakt Marloes de lezer deelgenoot van doorwaakte nachten, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood. Op poëtische wijze schrijft ze over huilen in de supermarkt en de weerstand om los te laten. Maar ook over veerkracht, verzachting en over hoe ze stap voor stap de weggevallen fundamenten onder haar leven weer opbouwt. Een waardevol boek over rouw. Inmiddels al de tweede druk! 
 

Auteur: Harkema, Marloes
Illustrator: Noort, Maartje van den
ISBN: 9789491687556
Aantal pagina's: 112
Uitvoering: Paperback
Gewicht: 197 gr.
Formaat: 180x140x10

 

Reviews

Evert Pieter van der Veen, Professioneel spreker bij Athenas, pastor, auteur

'Het boek heeft een persoonlijke stijl en richt zich in het begin direct tot de overledene met woorden als ‘liefste’ en ‘weet je nog lief?’ De schrijfster haalt herinneringen op en vindt het moeilijk om het woord weduwe op zichzelf toe te passen maar geleidelijk ontdekt ze: ‘ik ga erin wonen’. 
Ze beschrijft haar alledaagse ervaringen rond het alleen zijn in korte zinnen en gebruikt daarbij duidelijke taal. De inhoud is herkenbaar voor iedereen die een naaste heeft verloren. Zij voelt zich getroost door de overtuiging ‘dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat jij niet weg bent…. Maar iets blijft voortbestaan, dat geloof ik’, pag. 33. 
Eerlijk benoemt ze ook haar gevoelens van ontreddering en ze vraagt zich af: ‘waar ligt de grens van het gezond bij je dragen en van krampachtig vasthouden? Wanneer wentel je in je verdriet,en wanneer rust je erin uit?’, pag. 66. Ze ontdekt dat loslaten aanvaarden is en onderkent de betekenis van werk en vriendinnen.
In dit boekje komen vele aspecten van rouw en alleen zijn na een overlijden op gevoelige en toegankelijke wijze ter sprake. Er is een goede balans tussen wat is geweest, ervaringen in het hier en nu en perspectief op de toekomst.

Een waardevol boekje!'

Petra van Rij, Founder Stichting De Jonge Weduwe

'Een kwetsbaar verslag van het grote verlies van je geliefde, dicht op de huid en recht uit het hart geschreven.' 

Karin Kuiper: 

'In mooie, korte hoofdstukken worden door Marloes emoties in woorden gevangen. Eigen ervaringen die van andere weduwes vormen samen een waardevolle, gevoelige handleiding voor iedereen die te maken heeft met rouw.'

Sorteren op:

Review toevoegen
Janny Mans - 14-02-2021 11:31

Heel herkenbaar, maar onze benadering is anders. Wij beleven dit alles vanuit het geloof. Mijn man had een hersentumor en de maand voor zijn sterven kreeg ik zelf voor de tweede maal borstkanker. In dit alles mogen wij weten waar wij heengaan. Dat geeft enorm veel troost.

nettie maassen - 07-08-2020 15:30

veel dingen herkenbaar,maar ook veel niet
allereerst onze leeftijd ,ik ben veel ouder.
dan het overlijden .zij wist dat hij ziek was,door de hartstilstand van mijn man was het een schok voor mij
maar verder goed boek

T.B.j.de Vries - 18-02-2019 17:05

Zelf endeldarmkanker gekregen dus nu een stoma en na vier jaar later is mijn vrouw overleden aan slokdarmkanker.leeftijd toen 72.
Veel door dit boek kwam heel veel dingen naar
Door middel van een tattoo heb ik mijn vrouw nu bij mij dmv as en dat geeft mijn wel wat roest,doch het gemis blijft t.a.t.het rouwproces zal nooit over gaan,althans bij mij,en mis ik haar nogalle dagen.

M. Heidstra - 06-11-2018 18:37

Een heel goed boek! Heb het in een ruk uitgelezen. En ook al uitgeleend aan iemand die zijn partner is verloren. Boek is een aanwinst.

Harrie Besselink - 22-10-2018 20:19

Prachtig uit het hart geschreven boek. De gemoedstoestanden zijn heel herkenbaar. Verlies en rouw zijn zo universeel maar tegelijkertijd ook weer heel persoonlijk blijkt weer.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies